30 augustus 2016

Docenten

pianodocent profielfoto

Anne Pater PLAY. – klassiek, pop, zang-piano

Anne is pianodocent, dirigent en arrangeur. Als kind begon ze met het volgen van pianolessen en zong zij in het kinderkoor onder leiding van haar moeder. Haar liefde voor piano en meerstemmige muziek ontwikkelde zich verder tijdens haar opleiding docent muziek aan het Utrechts Conservatorium. Ze is een ervaren docent en kan goed luisteren en aanvoelen wat een leerling nodig heeft. Plezier en vooruitgang staan voorop. Met haar kritische blik en de flexibiliteit om zich aan te passen aan de leerling weet ze het beste naar boven te krijgen. Anne geeft les aan beginners van alle leeftijden. Ze is zangeres in vocal group Sibbe, geeft creatieve workshops en houdt van sporten.
Docent voor: Reguliere lessen. Lesdagen: maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, vrijdagavond. Locaties: Keizerstraat + Online + Aan huis.

Hanna van Dijk - web

Hanna van Dijk FEEL. – jazz, zang-piano, basis klassiek

Hanna is een gediplomeerd jazz- en poppianist en pianodocent. Zij biedt lessen in jazz, pop, basis klassiek, compositie, improvisatie en zang-piano. Haar passie voor muziek is aanstekelijk en ze helpt haar leerlingen graag hun eigen passie en plezier te ontdekken. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar leerlingen zowel technisch als muzikaal beter worden. In haar lessen varieert ze daarom tussen bladmuziek lezen, theorie, improviseren en het ontdekken van verschillende stijlen. Een les van Hanna eindigt meestal met lekker muziek maken, want uiteindelijk staan voor haar het plezier en het ontdekken op nummer 1. Naast lesgeven staat ze graag als muzikant op het podium. In haar vrije tijd vind je haar aan het dansen, zingen of schilderen. Lees en luister hier meer van Hanna.
Docent voor:  Reguliere lessen. Lesdagen: dinsdagmiddag en woensdagavond. Locaties: Keizerstraat + Online (dag in overleg).

Danielle Bourne GROW. – klassiek, pop zang-piano, fanatiekelingen

Zij is een gedreven pianist en pianodocent, die met een hart voor haar lespraktijk het onderste uit de kan wil halen bij haar leerlingen. Dit is zowel op het gebied van pianistische vaardigheden als persoonlijke en muzikale expressie. Je kan bij haar terecht voor de stijlen klassiek, licht klassiek, zang-piano lichte muziek. Ze is lid van de EPTA en volgt regelmatig didactische cursussen om up to date te blijven en nieuwe inspiratie op te doen. Daarnaast verdiept ze zich ook in haptonomie en lesgeven om het contact/gevoelswereld van de leerling te verbeteren om zo het beste in de leerling naar boven te kunnen halen. Ze is oprichter van de Werkgroep Utrechtse Pianodocenten die bijzondere activiteiten en examens organiseren voor leerlingen uit Utrecht.
Ze heeft haar Master of Music titel behaald in de richting Piano klassiek/Solo excellence en treedt naast het lesgeven nog regelmatig op. Ze heeft diverse prijzen op haar naam staan, en is meermaals als pianist op de televisie gezien geweest. Beluister en lees hier meer over Danielle.
Docent voor: Reguliere lessen (m.u.v. Mezzopiano), Piano Plus, Beginnerscursus INTENSIVE Lesdagen: maandagavond, vrijdagmiddag. Locaties: Keizerstraat + Online.

Orestis

Orestis Dimitriadis GROW. – klassiek
Orestis Dimitriadis is een Griekse pianist en pianodocent. Hij heeft zijn conservatoriumdiploma’s in Thessaloniki (Griekenland) en in Utrecht (NL) met Honours behaald. Als pianodocent is Orestis geduldig en aandachtig naar de leerling. Hij wil graag een basistechniek opbouwen maar kijkt ook naar de interesses van iedere leerling. Hij vindt het belangrijk de muzikaliteit van elke leerling zo goed mogelijk te ontwikkelen. Orestis geeft les aan kinderen en volwassenen, gevorderd en beginners.
Als uitvoerend musicus geeft hij pianorecitals in binnen- en buitenland. Ook treedt hij op met verschillende klassiekekamermuziekensembles, waaronder duo’s met cello, saxofoon en viool (Duo Akūo).
Docent voor: Reguliere lessen. Lesdagen: donderdagmiddag en -avond. Locaties: Keizerstraat + Online (dag in overleg).

Yannic jazz, pop, basis klassiek
Yannic is een inspirerende pianodocent, die kan genieten van de interactie met de leerlingen. Hij is een gediplomeerd allround muziekdocent en volgt op het moment, voor wat extra verdieping, de jazz opleiding aan het Utrechts Conservatorium. Zijn vakgebieden zijn jazz, compositie en improvisatie (ook voor beginners!), maar ook geïnteresseerden in pop, basis klassiek en theorie zijn welkom.
Zijn heldere opvatting van lange en korte termijn competentiedoelen zijn altijd geïntegreerd in zijn veelzijdige lessen. Met als doel niet alleen de leereffectiviteit te bevorderen, maar ook het plezier.
Hij weet de leerdoelen op een bijzondere manier aan te passen aan de behoeften van de leerlingen en door constructieve en activerende feedback een motiverende leersfeer te creëren.
Naast het lesgeven heeft hij zijn eigen jazz trio (zie hier) en is steeds op zoek naar nieuwe uitdaging in de muziek en in het leven. Of het nou parachute springen, een mooi stuk componeren of zijn eigen zuurdesembrood bakken is, als er maar een uitdaging in zit.

Docent voor: Reguliere lessen. Lesdagen: dinsdag middag, woensdag middag. Locaties: Keizerstraat + Aan huis + Online

Flery jazz, klassiek, pop
Flery is a Greek pianist and a piano teacher. She obtained her classical degree in Thessaloniki (Greece) and then continued her studies in Jazz. In 2019 she moved to the Netherlands to study in Utrecht Conservatorium in the Jazz/Pop piano department. She has been involved in various bands and projects as a pianist, both in Greece and in Utrecht (rock, pop, singer/songwriter and jazz bands), and she also has her own contemporary jazz trio.
She gives lessons to students of all ages, from classical to pop and Jazz, including improvisation and music games, adapting the lessons to each student’s needs, based on their preferences and level. Music theory can also be integrated in the lessons in order to build a strong musical foundation. She believes that anyone can express themselves through music and she wants to make sure that each student will develop their personal music taste and make progress while having fun.

Docent voor: Reguliere lessen. Lesdagen: woensdag avond. Locaties: Keizerstraat + Aan huis + Online. Taal: Engels en basis Nederlands. 

Thomas klassiek, pop 

Thomas studeerde af als klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium waar hij les volgde bij Henry Kelder. Daarnaast haalde hij ook zijn diploma aan de Nederlandse Popacacademie waar hij gitaar studeerde maar ook ervaring opdeed als toetsenist in een band. Als ervaren pianodocent vind hij het belangrijk een positieve lessfeer te creëren waar hij aandacht heeft voor de wensen van de leerling en aan de hand van methodes geleidelijk aan techniek en muzikaliteit helpt te ontwikkelen. Belangrijk vindt hij het dat leerlingen leren hoe je thuis effectief kunt studeren om vorderingen te blijven maken,
frustratie te vermijden en plezier hebben tijdens het spelen.
Naast piano doceren sport, wandelt en leest Thomas graag en houdt zich in zijn vrije tijd ook bezig met muziekproductie.

Docent voor: Reguliere lessen. Lesdag: maandag middag. Locaties: Keizerstraat + Aan huis + Online.