30 augustus 2016

Docenten

Linda Ropa
klassiek, jazz, pop

Linda is a pianist, vocalist and music teacher from Italy. She is currently pursuing a Masters degree in Music Performance (Jazz and Pop Vocals) at HKU. Her style spans from classical/contemporary pieces to jazz standards and pop songs.
Because of her personal experience on the piano, she greatly values diversity in music and she adapts to any kind of beginner or intermediate student, to their own style and musical taste. She teaches to both kids and adults. Furthermore, she gives great importance to piano accompaniment for singing and is also available for a combination of piano and vocal lesson. She values a respectful communication and a has a sensitive attitude towards the students which. allows her to understand their needs and help them reach their goals.

Taal: Basis Nederlands, Engels

Anna Dalavagka
klassiek, pop, synthesizer, muziekproductie

Anna Dalavagka is een klassiek/hedendaags pianiste en muziekdocente uit Athene, Griekenland. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Thessaloniki in 2018 (bij prof: Inessa Simonidou). Op dit moment volgt ze een masteropleiding aan het HKU Utrechts Conservatorium, met als specialisatie Piano Performance en als tweede vakgebied Muziekproductie. Ze treedt op in zowel klassieke als pop context en heeft de afgelopen jaren, als lid van twee bands, geprobeerd elektronica te integreren in haar muziek. Haar interessegebied omvat live geluidstechniek en het componeren voor film.

Ze geeft les aan studenten van alle leeftijden, van klassiek tot pop/elektronica. Enige muziektheorie is opgenomen in de lessen. Ze vindt het leuk om haar studenten verbonden te houden via groepslessen en leerlingenconcerten, ongeacht hun leeftijd, niveau of muzieksmaak.

Taal: Basis Nederlands, Engels

Yannic Forster
jazz, pop, basis klassiek

Yannic is een inspirerende pianodocent, die kan genieten van de interactie met de leerlingen. Zijn vakgebieden zijn jazz, compositie en improvisatie (ook voor beginners!), maar ook geïnteresseerden in pop, basis klassiek en theorie zijn welkom. Hij is een gediplomeerd allround muziekdocent en volgt op het moment, voor wat extra verdieping, de master opleiding Jazzpiano aan het Utrechts Conservatorium.
Zijn heldere opvatting van lange en korte termijn competentiedoelen zijn altijd geïntegreerd in zijn veelzijdige lessen. Met als doel niet alleen de leereffectiviteit te bevorderen, maar vooral ook het plezier. Hij weet de leerdoelen op een bijzondere manier aan te passen aan de behoeften van de leerlingen en door constructieve en activerende feedback een motiverende leersfeer te creëren.

Naast het lesgeven heeft hij zijn eigen jazz trio (zie hier) en is steeds op zoek naar nieuwe uitdaging in de muziek en in het leven. Of het nou parachute springen, een mooi stuk componeren of zijn eigen zuurdesembrood bakken is, als er maar een uitdaging in zit.

Taal: Nederlands, Engels

Flery Vlachodimou
jazz, klassiek, pop 

Flery is een Griekse pianiste en pianodocente. Ze geeft lessen aan studenten van alle leeftijden en beslaat een scala aan genres, van jazz en pop (alle niveaus) tot klassieke muziek (tot een gemiddeld niveau), inclusief improvisatie en compositie. Ze kan ook zangers en zangeressen ondersteunen die zichzelf willen begeleiden op de piano. Haar onderwijsbenadering is uitgebreid en aanpasbaar aan de behoeften, voorkeuren en het niveau van elke student, wat zorgt voor een plezierige en effectieve leerervaring. Ze gelooft dat iedereen zich door middel van muziek kan uiten en wil studenten helpen hun persoonlijke muzieksmaak te ontwikkelen en vooruitgang te boeken terwijl ze plezier hebben. Haar lessen behandelen techniek, bladmuziek lezen en het begrip van ritme, terwijl de focus ligt op de muziek die je wilt spelen. Muziektheorie en gehoortraining zijn geïntegreerd in de lessen om een solide muzikale basis te leggen.

Flery behaalde haar klassieke diploma in Thessaloniki (Griekenland) en zette vervolgens haar studie voort in jazz. In 2019 verhuisde ze naar Nederland om te studeren aan het Utrechts Conservatorium, met specialisatie in jazz/pop-piano, en studeerde met succes af in 2023. Ze heeft deelgenomen aan verschillende bands en projecten als pianiste, zowel in Griekenland als in Utrecht, variërend van rock en pop tot jazzgenres, en ze blijft dit doen. Momenteel leidt ze haar eigen muzikale project genaamd “Dialogue” en is ze ook pianiste en medeoprichter van Trio Tensegrity, een eigentijdse jazzband gevestigd in Utrecht.

Taal: Basis Nederlands, Engels

Daniëlle Bourne
klassiek, pop, zang-piano, songwriting, basis muziekproductie, beginnerscursus

Zij is een gedreven pianist, componist en pianodocent, die met een hart voor haar lespraktijk het onderste uit de kan wil halen bij haar leerlingen. Dit is zowel op het gebied van pianotechniek als persoonlijke en muzikale expressie. Je kan bij haar terecht voor diverse stijlen, waaronder klassiek, pop, songwriting en basis elektronische muziekproductie. Na bijna 20 jaar ervaring als docent heeft ze een methode ontwikkeld die beginners op een leuke en grondige manier binnen 9 weken een goede basis geeft waarin ze hun favoriete muziek spelen. Voor gevorderden en professionals heeft ze eveneens een methode ontworpen waarbij je zowel sneller leert oefenen als met meer gevoel en passie gaat spelen. Ook krijg je gestructureerde tools om techniek, bladmuziek lezen en uit het hoofd spelen te verbeteren. Wil je graag uitgedaagd worden op pianistisch, creatief, muzikaal en persoonlijk vlak? Dan zit je bij haar zeker op je plek.

Ze is lid van de Europese Pianodocenten Vereniging (EPTA) en volgt regelmatig didactische cursussen om up to date te blijven en nieuwe inspiratie op te doen. Ze heeft haar Conservatorium Master of Music titel behaald in de richting Piano klassiek/Solo excellence en treedt naast het lesgeven nog regelmatig op. Ze heeft diverse prijzen op haar naam staan, en is meermaals als pianist op de televisie te zien geweest. Beluister en lees hier meer over Danielle.

Taal: Nederlands, Engels

Orestis

Orestis Dimitriadis
klassiek

Orestis Dimitriadis is een Griekse pianist en pianodocent. Hij heeft zijn conservatoriumdiploma’s in Thessaloniki (Griekenland) en in Utrecht (NL) met Honours behaald. Als pianodocent is Orestis geduldig en aandachtig naar de leerling. Hij wil graag een basistechniek opbouwen maar kijkt ook naar de interesses van iedere leerling. Hij vindt het belangrijk de muzikaliteit van elke leerling zo goed mogelijk te ontwikkelen. Orestis geeft les aan kinderen en volwassenen, gevorderd en beginners.

Als uitvoerend musicus geeft hij pianorecitals in binnen- en buitenland. Ook treedt hij op met verschillende klassiekekamermuziekensembles, waaronder duo’s met cello, saxofoon en viool (Duo Akūo).

Taal: Nederlands, Engels

Lesrooster

Maandag
13:00-17:45 Flery – jazz, klassiek, pop
18:00-22:00 Danielle – klassiek, pop, Beginnerscursus Intensive, zang-piano, songwriting

Dinsdag
10:00-12:45 Flery – jazz, klassiek, pop 
13:00-18:00 Yannic  – jazz, pop, basis klassiek 
18:15-22:00 Anna – klassiek, pop, synthesizer, muziekproductie

Woensdag 
13:00-18:00 Yannic  – jazz, pop, basis klassiek 
18:15-22:30 Flery – jazz, klassiek, pop

Donderdag
10:00-13:45 Anna – klassiek, pop, synthesizer, muziekproductie
14:00-22:00 Orestis – klassiek

Vrijdag
14:00-18:00 Danielle – klassiek, pop, Beginnerscursus Intensive, zang-piano, songwriting

Zaterdag
09:00-13:00 Anna – klassiek, pop, synthesizer, muziekproductie

Dinsdag
13:30-15:00 Flery – jazz, klassiek, pop

Woensdag 

14:00-17:45 Flery – jazz, klassiek, pop
18:00-22:00 Anna – klassiek, pop, synthesizer, muziekproductie


Vrijdag
16:00-20:00 Anna – klassiek, pop, synthesizer, muziekproductie