30 augustus 2016

Docenten

PLAY

pianodocent profielfoto

Anne Pater PLAY. – klassiek, pop, zang-piano
Anne is pianodocent, dirigent en arrangeur. Als kind begon ze met het volgen van pianolessen en zong zij in het kinderkoor onder leiding van haar moeder. Haar liefde voor piano en meerstemmige muziek ontwikkelde zich verder tijdens haar opleiding docent muziek aan het Utrechts Conservatorium. Ze is een ervaren docent en kan goed luisteren en aanvoelen wat een leerling nodig heeft. Plezier en vooruitgang staan voorop. Met haar kritische blik en de flexibiliteit om zich aan te passen aan de leerling weet ze het beste naar boven te krijgen. Anne geeft les aan beginners van alle leeftijden. Ze is zangeres in vocal group Sibbe, geeft creatieve workshops en houdt van sporten.
Docent voor: Reguliere lessen. Lesdagen: maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, vrijdagavond. Locaties: Keizerstraat + Online + Aan huis.

FEEL

Hanna van Dijk - webHanna van Dijk FEEL. – jazz, zang-piano, basis klassiek
Hanna is een gediplomeerd jazz- en poppianist en pianodocent. Zij biedt lessen in jazz, pop, basis klassiek, compositie, improvisatie en zang-piano. Haar passie voor muziek is aanstekelijk en ze helpt haar leerlingen graag hun eigen passie en plezier te ontdekken. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar leerlingen zowel technisch als muzikaal beter worden. In haar lessen varieert ze daarom tussen bladmuziek lezen, theorie, improviseren en het ontdekken van verschillende stijlen. Een les van Hanna eindigt meestal met lekker muziek maken, want uiteindelijk staan voor haar het plezier en het ontdekken op nummer 1. Naast lesgeven staat ze graag als muzikant op het podium. In haar vrije tijd vind je haar aan het dansen, zingen of schilderen. Lees en luister hier meer van Hanna.
Docent voor:  Reguliere lessen. Lesdagen: dinsdagmiddag en woensdagavond. Locaties: Keizerstraat + Online (dag in overleg).

GROW

20160714_222502Danielle Bourne GROW. – klassiek, pop zang-piano, fanatiekelingen
Zij is een gedreven pianist en pianodocent, die met een hart voor haar lespraktijk het onderste uit de kan wil halen bij haar leerlingen. Dit is zowel op het gebied van pianistische vaardigheden als persoonlijke en muzikale expressie. Je kan bij haar terecht voor de stijlen klassiek, licht klassiek, zang-piano lichte muziek. Ze is lid van de EPTA en volgt regelmatig didactische cursussen om up to date te blijven en nieuwe inspiratie op te doen. Daarnaast verdiept ze zich ook in haptonomie en lesgeven om het contact/gevoelswereld van de leerling te verbeteren om zo het beste in de leerling naar boven te kunnen halen. Ze is oprichter van de Werkgroep Utrechtse Pianodocenten die bijzondere activiteiten en examens organiseren voor leerlingen uit Utrecht.
Ze heeft haar Master of Music titel behaald in de richting Piano klassiek/Solo excellence en treedt naast het lesgeven nog regelmatig op. Ze heeft diverse prijzen op haar naam staan, en is meermaals als pianist op de televisie gezien geweest. Beluister en lees hier meer over Danielle.
Docent voor: Reguliere lessen (m.u.v. Mezzopiano), Piano Plus, Beginnerscursus INTENSIVE Lesdagen: maandagavond, vrijdagmiddag. Locaties: Keizerstraat + Online.

OrestisOrestis Dimitriadis GROW. – klassiek
Orestis Dimitriadis is een Griekse pianist en pianodocent. Hij heeft zijn conservatoriumdiploma’s in Thessaloniki (Griekenland) en in Utrecht (NL) met Honours behaald. Als pianodocent is Orestis geduldig en aandachtig naar de leerling. Hij wil graag een basistechniek opbouwen maar kijkt ook naar de interesses van iedere leerling. Hij vindt het belangrijk de muzikaliteit van elke leerling zo goed mogelijk te ontwikkelen. Orestis geeft les aan kinderen en volwassenen, gevorderd en beginners.
Als uitvoerend musicus geeft hij pianorecitals in binnen- en buitenland. Ook treedt hij op met verschillende klassiekekamermuziekensembles, waaronder duo’s met cello, saxofoon en viool (Duo Akūo).
Docent voor: Reguliere lessen. Lesdagen: donderdagmiddag en -avond. Locaties: Keizerstraat + Online (dag in overleg).