7 maart 2017

FAQ

Hieronder vindt u meestgestelde vragen. Heeft u een vraag waarop u hieronder het antwoord niet kan vinden? Neem dan contact op via het contactformulier.

Waarom duren de lessen minimaal 45 minuten? Kan ik geen kortere lesduur krijgen?
Helaas is het bij onze lespraktijk bewust niet mogelijk om lessen van een half uur te volgen. Uit ervaring is gebleken dat er bij lessen van 45 minuten veel meer progressie is in het pianospel dan bij kortere lessen. Door deze grotere progressie zijn er op de lange termijn minder lessen nodig om het spel te kunnen verbeteren om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben.

Wat zijn de kosten van de lessen?
De kosten van pianoles zijn afhankelijk van de lesfrequentie en lesduur. Een overzicht van de tarieven vindt u op deze pagina.

Wat is de lesfrequentie?
De twee mogelijkheden voor lesfrequentie zijn wekelijks en om de week. Voor beginnende leerlingen is alleen wekelijkse les mogelijk.

Wanneer moet ik mij inschrijven?
Het is door het hele jaar mogelijk om in te schrijven, maar het makkelijkst is om aan het begin van een semester in te stromen (na de zomervakantie of eind januari).

Wanneer zijn de lessen?
De lestijd wordt in overleg afgestemd. Lessen worden zowel doordeweeks als op zaterdag gegeven. Doordeweeks is zowel overdag als ‘s avonds les mogelijk, zaterdags alleen overdag.

Wat heb ik nodig voor pianoles?
Voor de lessen is het noodzakelijk dat u zelf beschikt over een digitale of akoestische piano, met 88 toetsen en minimaal één pedaal (rechterpedaal).

Moet ik mij direct inschrijven voor een jaar of kan ik eerst een proefles krijgen?
Voordat u zich inschrijft, kunt u eerst een proefles afnemen. Hier kunt u kijken of het klikt met de docent en hoe de manier van lesgeven u bevalt. Hierna kunt u bepalen of u zich wil inschrijven voor de pianoles. Het inschrijfformulier voor een proefles vindt u op deze pagina.

Zijn er ook voorspeelavonden?
Twee keer per jaar wordt er een leerlingenconcert georganiseerd. Hier kunnen alle leerlingen aan meedoen, maar dit is niet verplicht. De leerlingenconcerten zijn aan het eind van de semesters: eind januari en eind juni.