Nieuwsbrief december 2018

Fijne feestdagen! ~ Inspiratieweek 1 ~ Docenten uitgelicht ~ Agenda


Fijne feestdagen!

De docenten en leerlingen van de pianolespraktijk wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2019! We sluiten dit jaar muzikaal af met onze traditionele Xmas-medley.


Inspiratieweek 1

In de week na de herfstvakantie vond de eerste inspiratieweek plaats. We hebben veel inspiratie opgedaan buiten de lespraktijk. Zo zijn we met veel leerlingen naar een concert geweest van Minsoo Hong & Friends. Ook kregen we een bodypercussieworkshop en zijn we naar een film over jazzmuzikant John Coltrane geweest. Onze jonge leerlingen hebben de tentoonstelling Robots love Music in Museum Speelklok bezocht.

Tijdens ons bezoek aan de tentoonstelling Robots love Music concludeerden we dat mensen beter in staat zijn om andere mensen te raken met muziek dan robots. Hoewel … een van onze leerlingen, Willem, denkt dat we uiteindelijk met wat artificiële intelligentie van de robots zullen verliezen.

Roos (leerling) vertelt over het concert: “Het concert was bijzonder, wat een virtuoze pianisten en een mooie manier om (beter) kennis te kunnen maken met Liszt. Extra leuk om na het concert Minsoo Hong te ontmoeten en nog even persoonlijk met hem hebben kunnen spreken! Hij vertelde dat fouten maken tijdens het optreden altijd jammer is, maar het gaat hem vooral om het raken van zijn publiek.” Onze leerling Susanne schreef een blog over het concertbezoek.

Frederike de Winter heeft ons tijdens de inspiratieweek ritme echt in ons lijf laten voelen met een dynamische bodypercussieworkshop.

 


Docenten uitgelicht

Op zondag 2 december speelde Danielle samen met Merel Vercammen (viool) in het Concertgebouw in Amsterdam. Hun optreden was een onderdeel van het muziekprogramma Spiegelzaal. Ze gaven in dat programma ook een interview over hun muziek. Je kunt de uitzending online terugluisteren.


Agenda

Eerste & tweede semester

24 december t/m 6 januari
Kerstvakantie, geen lessen

1 februari
Leerlingenconcert

4 februari
Start tweede semester

25 februari t/m 3 maart
Krokusvakantie, geen lessen

Tips

Hoor onze docente Hanna spelen op:
13 januari, 12.30 en 14.30 uur
Culturele zondag, met zangeres Suze in Karel V

27 januari, 18.00 uur
Met de band Muddy Grease in Back ‘n Fourth

Hoor onze docent David spelen op:
12 februari

Kamermuziek op het conservatorium

14 februari en 18 april
Voorspeelavond op het conservatorium


info@daniellebourne.com